Κεκλεισμένων των θυρών και σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δυο μητέρων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι, του πατέρα της Αναστασίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που προηγήθηκε της εκδήλωσης στο Μουσείο Τσιτσάνη δεν έγινε γνωστό, ωστόσο φαίνεται να ήταν μια πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού που κάλεσε τις οικογένειες σε συζήτηση λίγο πριν φτάσει στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τrikalanews.gr οι γονείς φέρεται να επιθυμούσαν να παραστούν στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο με την κίνηση του προέδρου της ΝΔ η συνάντηση έγινε σε απόλυτη ιδιωτικότητα.
Υπενθυμίζεται ότι μια οικογένεια, δύο αδέλφια, έχασαν τα τρία τους παιδιά, ο ένας τις δίδυμες κόρες του και ο άλλος τη μοναχοκόρη του, καθώς τα τρία κορίτσια επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συνετρίβη στα Τέμπη.

Τα τρία κορίτσια κατάγονταν από την Καλαμπάκα, παιδιά γνωστής οικογένειας της περιοχής, και είχαν επιστρέψει στη γενέτειρά τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Εκείνο το βράδυ της Τρίτης, για πρώτη φορά επέλεξαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη -όπου σπούδαζαν και συγκατοικούσαν- με το τρένο και όχι, ως συνήθως, να τις μεταφέρει κάποιος από τους γονείς. Πιστεύεται ότι τα τρία κορίτσια τη στιγμή της σύγκρουσης βρίσκονταν στην καφετέρια του τρένου, δηλαδή στο δεύτερο βαγόνι που ανεφλέγη και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί έχασαν τη ζωή τους. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα κορίτσια κανονικά είχαν θέση σε πιο πίσω βαγόνι, ωστόσο δεν έβρισκαν χώρο για να κάτσουν και οι τρεις μαζί, και έτσι κατέληξαν στην καφετέρια, ενώ λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση πόσταραν από το τρένο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook