Μήνυμα φιλίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα ενόψει των τουρκικών εκλογών.

«Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής», είπε κατά τη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».

Την επιθυμία να αρχίσει μία νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία εκφράζει με δηλώσεις του στoν Μανώλη Κωστίδη και την «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στην Αγκυρα, τόνισε συγκεκριμένα: «Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας».
Σε ερώτηση του Μανώλη Κωστίδη αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα ή ευχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του».

O πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί πως θα νικήσει στις εκλογές και δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κ» ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς».

Πηγή: kathimerini.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook