Το «φιλέτο» της Αλβανικής ριβιέρας και η κόντρα του Φρέντι Μπελέρη με τον Ράμα, είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην σύλληψη χωρίς αιτία του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Φρέντι Μπελέρη , που επισημαίνουν ότι η περιοχή έχει πάρει τεράστια αξία σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN
Η νίκη του Φρέντι Μπελέρη θεωρείτο σίγουρη καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν ξεκάθαρο προβάδισμα.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του υποψήφιου δημάρχου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, τον είχε βάλει στο στόχαστρο και το τελευταίο δεκαήμερο είχε βρεθεί στο επίκεντρο επιθέσεων από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.
Μάλιστα για τις εκλογές ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Χειμάρα για να ψηφίσουν πάνω από 1400 Έλληνες


Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Φρέντυ Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Όπως όμως αναφέρει το himara.gr πρόκειται για ανυπόστατη κατηγορία «φαρσοκωμωδία και προβοκάτσια»

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Διάβημα από την Ελλάδα
Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αντιδράσεις της Μειονότητας
Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Μήνυμα Δένδια από τη Σύνοδο: «Απόλυτο σκάνδαλο η σύλληψη του»
Στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας δύο μέρες πριν από τις εκλογές αναφέρθηκε προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για την Ουκρανία.
Όπως είπε ο κ. Δένδιας αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη ενός υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές συνιστά απόλυτο σκάνδαλο. Επαναλαμβάνω κάτι που αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός Ράμα, η σύλληψη ενός υποψηφίου δημάρχου, δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο.
Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ενημέρωσε ήδη σχετικά τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, τον κ. Ζοζέπ Μπορέλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook