Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας θα μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες,.

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία.

Σύμφωνα τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Χρήστο Νικολαΐδη, ο Μπελέρης θα μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήθφη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη τόνισε πως «το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκε, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Μπελέρη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Μέλη της ομογένειας μιλούν για μια σκόπιμη ενεργεία, με στόχο την τρομοκράτηση μελών της ελληνικής μειονότητας ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη, οι αλβανικές αρχές προσήγαγαν και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος είναι καρδιοπαθής και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη του Έλληνα ομογενή. Ο δεύτερος συνεργάτης του Φρέντη Μπελέρη που είχε προσαχθεί μαζί του αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την προσαγωγή.

Στο πλευρό του πρώην υπουργός του Ράμα – Αποθεώθηκε η κόρη του
Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας, προγραμματισμένη για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, απουσία του Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται αυθαίρετα από τις αλβανικές Αρχές.

Η μαζική παρουσία του κόσμου, μαρτυρά πως οι ομογενείς της πόλης συσπειρώθηκαν ακόμη περισσότερο γύρω από την υποψηφιότητα Μπελέρη, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Το πλήθος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της νίκης του Φρέντι Μπελέρη, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η κόρη του ομογενή υποψήφιου Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Στην Χειμάρρα βρέθηκε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς, που δήλωσε την υποστήριξη και την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη,

Οι συνεργάτες και το επιτελείο του Φρέντι Μπελέρη, ζητούν από τους ομογενείς της Χειμάρρας να μην πτοηθούν από τις μεθοδεύσεις Ράμα και να προσέλθουν χωρίς φόβο και πάθος την Κυριακή στις κάλπες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook