Περιοδεία στην Κυψέλη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , λίγο πριν τις κάλπες της 21ης Μαίου .

«Σε κάθε δυσκολία το κράτος θα είναι δίπλα σας, δεν εγκαταλείπουμε τους πιο αδύναμους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενόψει των εκλογών

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι «δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα συνταξιούχων αλλά με μειώσεις φόρων».

«Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Γιατί αυτό τελικά είναι και το μεγάλο δίλημμα των επερχόμενων εκλογών. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς πόσες δυσκολίες περάσαμε μαζί αυτή την τετραετία. Ξεπεράσαμε μία μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, μία πανδημία, έναν επιθετικό γείτονα, μία ενεργειακή κρίση, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές. Παρά τις δυσκολίες κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την κοινωνία ενωμένη. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αναπτυσσόμαστε με παραπάνω από 3% ετησίως, διπλάσιο ρυθμό από την Ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα αυτή η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ούτε με τσάκισμα των συνταξιούχων ήρθε με περικοπές φόρων, με αυξήσεις στις συντάξεις, με περικοπές στις εισφορές» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.


Υπογράμμισε, δε, ότι «υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό μας πρόγραμμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γιατί η Ελλάδα της επόμενης τετραετίας μπορεί να είναι μία Ελλάδα στην οποία πραγματικά θα αλλάξουν τα πάντα».

Με αφορμή τη δημοσκόπηση, δε, της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός σχολίασε «πιστεύω ότι οι αντίπαλοί μας μάλλον έχουν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Εφημερίδα της αντιπολίτευσης βγήκε με πηχαίο τίτλο ότι το 53% δεν θέλει δεύτερη τεραετία Μητσοτάκη άρα το 47% θέλει. Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, και οι ίδιοι το ομολογούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Μας κατηγορούν κάποιοι ότι ζει, λέει, η μεσαία τάξη με επιδόματα. Η απάντηση η δική μου είναι: να ξέρετε ότι με τη Νέα Δημοκρατία σε κάθε δυσκολία το κράτος θα είναι δίπλα σας. Ακούστε το καλά, γιατί είμαστε κοινωνική παράταξη και δεν εγκαταλείπουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Όμως, ξέρουμε ότι η επιδοματική βοήθεια είναι μια προσωρινή λύση. Η μόνιμη λύση, θα το ξαναπώ, είναι οι αυξήσεις των μισθών, είναι οι μειώσεις των φόρων, είναι οι επενδύσεις που φέρνουν την ανάπτυξη» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή, μάλιστα, τις εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα και λέω εκ των προτέρων ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε επιλέξει ο τουρκικός λαός. Όμως εμείς ξέρουμε τι περάσαμε αυτά τα 3,5 χρόνια και εμείς ξέρουμε τι έπρεπε να κάνουμε για να κρατήσουμε την πατρίδα ισχυρή. Πώς θωρακίσαμε τα σύνορά μας, πώς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, πώς χτίσαμε συμμαχίες, πώς ενισχύσαμε την οικονομία. Άρα, οι εκλογές αυτές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, την υγεία, το κοινωνικό κράτος, αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Δεν θα γίνει ο κόσμος μας πιο εύκολος ξαφνικά. Υπάρχει αστάθεια παντού, το βλέπετε. Έχει σημασία ποιος θα καθίσει την επόμενη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και για την υπεράσπιση των εθνικών θέσεων».

Κάλεσε, επίσης, σε συσπείρωση και συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας «δεν θα κουραστώ να το λέω: όταν ανοίξει η κάλπη είναι άδεια. Είναι άδεια. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχει γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η δική σας η δουλειά, η δική μας δουλειά και η δουλειά των εξαιρετικών υποψηφίων μας εδώ στην Α’ Αθηνών, όπου έχουμε πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο. Να μην εφησυχάσουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, να πάμε να κυνηγήσουμε και την τελευταία ψήφο, ώστε το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει καμία αμφιβολία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε ειδική αναφορά, τέλος, και στην επέκταση του Μετρό με τη γραμμή 4 που θα περάσει από την Κυψέλη λέγοντας ότι «είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο, κανείς δεν τόλμησε να το βάλει μπρος αλλά εμείς τολμήσαμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Κυψέλη το μεσημέρι του Σαββάτου, επισκέφθηκε τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook