Tσίπρας: Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε και δεν είναι η πρώτη φορά
Για παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη του σε κανάλια της περιφέρειας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέρρευσε και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρέει. Άρα, ουσιαστικά εδώ έχουμε την κατάρρευση της βασικής δέσμευσης της Ν.Δ. άμα τη εκλογή της. Μία εκ των βασικών, διότι μια άλλη που κατέρρευσε πιο πριν ήταν η δέσμευση για τη μεσαία τάξη.Και θέλω να πω ότι όπου δοκιμάστηκε αυτό το επιτελικό κράτος, όπου δοκιμάστηκε, απέτυχε παταγωδώς».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την απόφαση του να κλείσει την εθνική οδό: «Εδώ δεν έχουμε απλά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, έχουμε και την κάποιων υπουργών που είχαν παρουσιαστεί ως οι άριστοι τεχνοκράτες , αποδεικνύεται τελικά ότι δεν είναι άριστοι αλλά άχρηστοι, μόνος σου να κλείνεις την εθνική οδό…και να κόβεις τη χώρα στα δυο;».
Κατηγόρησε ότι τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει σχέδιο και όραμα για το αύριο της χώρας: «Τι σχέδιο έχει ο κ. Μητσοτάκης να μην έχουμε 10.000 νεκρούς αλλά 6000 νεκρούς; Ποιο είναι το όραμα του για το αύριο της χώρας; 18. 50.50 σήμερα εμείς έχουμε ένα όραμα την κοινωνική ανασυγκρότηση».
Σε ότι αφορά τα εθνικά αφού εξέφρασε την ανησυχία αλλά και τη στήριξη του στις διερευνητικές ταυτόχρονα επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού: «Χειρίζεται κρίσιμα θέματα με ανεμελιά αδιανόητο που δεν έχει συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο,… παιγνίδια στα εθνικά μας θέματα».
Για την πανδημία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, μένοντας πιστή στις ιδεολογικές της αρχές και στις συμπράξεις με ιδιώτες, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει εκτεταμένα την επόμενη εβδομάδα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» – Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι δύο γαιτροί ήθελαν να μεταφέρουν τα μηχανήματα για την πλασμαφαίρεση σε πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες
- Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
- Σήμερα στις 19:30 η «λαϊκή αγρύπνια» στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη στη Νίκαια – Αύριο η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας
- Μητσοτάκης: Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «δώσαμε λίγα» στη ΔΕΘ – Σχέδιο για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook