Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής ΝΔ, και Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη.

«Το συγκεκριμένο θέμα ξεπερνά τα κομματικά όρια, είναι ένα θέμα που δεν το γνώριζε κανείς. Ο κ. Λιγνάδης αξιολογήθηκε με βάση τις ικανότητές του και πήρε αυτή τη θέση. Και η υπουργός Πολιτισμού έκανε τις ενδεδειγμένες ενέργειες, καταθέτοντας μήνυση στον Άρειο Πάγο, και ο κ. Λιγνάδης δεν βρίσκεται στη θέση του, και αναζητούνται ευθύνες εφόσον υπάρχουν. Τα όσα έγιναν δεν έχουν κομματικό χρώμα, ξεπερνούν τα όρια των κομμάτων και είναι ένα ζήτημα που οφείλουμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Βρούτσης.

«Είναι ένα θέμα που χρίζει συλλογικής αντιμετώπισης από το πολιτικό μας σύστημα. Όταν ανοίξαμε το θέμα 20 ημέρες πριν, πήγε να το κουκουλώσει η ΝΔ με επιθέσεις στα media. Βρήκαμε και το σημείωμα στην ΕΡΤ με την οδηγία ο Λιγνάδης να παίζει σε φωτογραφίες μόνος του, και όχι με άλλους. Ποιους άλλους; Αν κάποιος τσαλαπάτησε τις διαδικασίες για να μπει ο κ. Λιγνάδης στη θέση του γιατί αυτός ήταν ο εκλεκτός, είναι κάτι άλλο. Υπήρχε μια ομερτά που δεν άφηνε κανέναν να αγγίξει πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της κ. Μενδώνη ή του κ. Μητσοτάκη. Εγώ δε λέω ότι γνώριζαν, αλλά έχουν ευθύνες. Δεν γίνεται η υπουργός να λέει ότι εξαπατήθηκε. Τι θα γίνει αν αρχίσουν να την εξαπατούν οι συνάδελφοί της;», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης.

«Δηλαδή ο κ. Κιμούλης και ο κ. Χαϊκάλης, ήταν γνωστά τα όσα έχουν κάνει όταν τους αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς δεν κατηγορήσαμε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλογές τις συγκεκριμένες γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν γνώριζε τις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Δεν καλύψαμε κανέναν. Ο κ. Λιγνάδης δεν είναι στη θέση του», απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook