Προσπάθησε να πετύχει κάτι το Μαξίμου ή δεν το θεώρησαν σημαντικό;

Απορίες γεννά το γεγονός ότι κόπηκε απο την απομαγνητοφώνηση το σχόλιο που έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, σχετικά με την ένταση της «Μήδειας». Παρότι δημοσιοποιήθηκε το βίντεο από τον διάλογό τους, στην απομαγνητοφώνηση αφαιρέθηκε φράση της ΠτΔ για την κακοκαιρία.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα συντονισμού που υπήρξαν, το καιρικό φαινόμενο δεν είχε μεγάλη ένταση. Στην επίσημη απομαγνητοφώνηση που διανεμήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, πάντως, παραλήφθηκε η παραπάνω αναφορά σε αυτό που ονομάστηκε «το πιο σφοδρό καιρικό φαινόμενο της δεκαετίας».

Όπως είπε η ΠτΔ, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Κύριε πρόεδρε στο πρώτο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει και αυτό το θυμάμαι και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων που στην κρίσιμη στιγμή κανείς δεν έχει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν και βέβαια, ευτυχώς, δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοια διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Ωστόσο, για κάποιο λόγο, το Μαξίμου, όσο και η Προεδρία της Δημοκρατίας, αποφάσισαν να κοπεί από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο η συγκεκριμένη αναφορά, παρότι το βίντεο είναι διαθέσιμο από το επίσημο κανάλι του πρωθυπουργού στο Youtube:

Η απομαγνητοφώνηση που έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Εδώ το βίντεο (στο διάστημα 4.28-5.27):

Μήπως η δήλωση της ΠτΔ «χάλασε» το κυβερνητικό αφήγημα περί πρωτοφανούς κακοκαιρίας; Ή απλά δε θεωρήθηκε σημαντικό;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook