Σάλος μετά την δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φέρει ρύθμιση για την επαναφορά στο 20% των εισφορών στον ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μετά για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψή του το βράδυ της Τετάρτης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημά, πήρε σήμερα, μέσω Twitter, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε αυτή, ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας πως εξέφρασε μια προσωπική άποψη σε σχέση με τις εισφορές, προσθέτοντας πως «είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση  του κ. Κατρούγκαλου:

«Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος.
Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.
Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πληστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές 

Στην αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημά προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος το βράδυ της Τετάρτης σε συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
«Είναι λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική εισφορά» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύνδεση του ύψους της ασφαλιστικής εισφοράς με το εισόδημα είναι φόρος» του επισήμανε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook