Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης – «Από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα» (εικόνες&video)
«Η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.
Βόλτα με το μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια δοκιμαστική διαδρομή από την αφετηρία της γραμμής του μετρό, στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και έφτασε μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Εκεί, έκανε επιθεώρηση στο κέντρο ελέγχου του μετρό.
«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το Μετρό Θεσσαλονίκης το πολύπαθο αυτό έργο τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να με συνοδεύσουν σήμερα καθώς διανύσαμε όλη τη βασική πρώτη γραμμή διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός μόλις αποβιβάστηκε και συνέχισε:
«Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πράξη. Να ευχαιριστήσω όσους δούλεψαν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά την δοκιμαστική του λειτουργία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.
Μαζί τους στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την προγραμματισμένη του ομιλία το απόγευμα στο Παλέ ντε Σπορ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κέλλυ Κελεκίδου: Η αποθέωση στην Αυστραλία, η ανανέωση και η πρεμιέρα με τον Αντύπα στην Αθήνα
- Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης – Πέντε συλλήψεις, έρευνα σε φακέλους
- ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Γιάννης Μαμουζέλος, Άννα Βαγενά, Κώστας Καζάκας, Έλλη Κασόλη, Αντώνης Σελέκος – Aπό 02 έως 06.11.2026
- Νότης Μαριάς: Στους δρόμους εργαζόμενοι και νεολαία της Ιταλίας ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια
- Ρόδος: Έβρεχε επί 17 ώρες, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα , παρασύρθηκαν αυτοκίνητα , υπερχείλισε ποτάμι στον Αρχάγγελο – Κλειστά σχολεία (βίντεο)
- «Συνήθως παίρνω τη σουίτα», «θέλω και γυναίκες» – «Έχουμε φάει τόσες χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες μέρες, ας ηρεμήσουμε λίγο» , οι εξοργιστικοί διάλογοι του Φιρινίδη που έκλεβε τα χρήματα της ΜΚΟ από τους εράνους για τα άρρωστα παιδιά
- Ιωάννα Τούνη: Η φωτογραφία με τον γιο της – «Σφίγγεται η καρδιά μου»
- Δημήτρης Αλεξάνδρου για την απάτη από ΜΚΟ: Περιγράφει πως τον είχαν πλησιάσει – Με τα παιδιά δεν παίζουμε ποτέ”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook