«Η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Βόλτα με το μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια δοκιμαστική διαδρομή από την αφετηρία της γραμμής του μετρό, στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και έφτασε μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Εκεί, έκανε επιθεώρηση στο κέντρο ελέγχου του μετρό.

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το Μετρό Θεσσαλονίκης το πολύπαθο αυτό έργο τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να με συνοδεύσουν σήμερα καθώς διανύσαμε όλη τη βασική πρώτη γραμμή διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός μόλις αποβιβάστηκε και συνέχισε:

«Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πράξη. Να ευχαιριστήσω όσους δούλεψαν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά την δοκιμαστική του λειτουργία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.

Μαζί τους στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την προγραμματισμένη του ομιλία το απόγευμα στο Παλέ ντε Σπορ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook