Κανονικά θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την δήλωση του περί αύξησης των εισφορών , δεν γίνεται να διαγραφεί το όνομα του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απομάκρυνση του Γιώργου Κατρούγκαλου επιθυμούσε διακαώς και ο ΣΥΡΙΖΑ που μετά την δημόσια δήλωση του ότι αποχωρεί , ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ανέφερε ότι «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

Παρά τις εξελίξεις όμως ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές καθώς έχει ανακηρυχτεί από τον Άρειο Πάγο .

Έτσι μετά την δήλωση περί απόσυρσης του ανέκυψε το ερώτημα και τώρα τι μέλλει γενέσθαι με την υποψηφιότητα του;

Αναφορικά λοιπόν με το επίμαχο ερώτημα που τέθηκε προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνουν.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι με τη δήλωσή του καλεί τον κόσμο να μην τον ψηφίσει, αφού αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Ωστόσο, σταυρός στο όνομά του σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει το ψηφοδέλτιο. Ακόμη και στην περίπτωση που «σταυρωθεί» και βρεθεί σε εκλόγιμη θέση, η δήλωσή του δείχνει τον δρόμο της παραίτησης, αφού προηγουμένως ορκισθεί στη νέα Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook