Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο τρίτος πολιτικός αρχηγός που παρέλαβε και επέστρεψε αμέσως την διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία επέστρεψε αμέσως την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, χωρίς να κάνει χρήση, όπως και άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

“Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Η επόμενη κίνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου είναι να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το οποίο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα γίνει τηλεφωνικά.

Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός- την Πέμπτη- και υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο -την Παρασκευή. Την Κυριακή, 28 Μαίου, ορκίζεται η νέα βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιουνίου.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων: «Η παράταξή μας έκανε γενναίο ξεκίνημα, ζητώ από όλους τους δημοκράτες να έρθουν κοντά μας. Έχουμε χρέος να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο, βάζουμε ψηλά τον πήχη, στόχος να αναγεννηθεί η παράταξη, είναι καλό για την κοινωνία και την δημοκρατία μας».

Όπως είπε δε, η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη στον τόπου που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Μιλώντας για το μήνυμα της κάλπης είπε πως οι πολίτες κουράστηκε από την τοξικότητα. Σίγουρα χρειάζεται μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, είπε συνεχίζοντας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook