Ορκίζεται το απόγευμα η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαίου.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα είναι βραχύβια καθώς θα κρατήσει μία μέρα και στη συνέχεια θα διαλυθεί για την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα γίνει στις 6 το απόγευμα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

Από τους 300 βουλευτές, 104 εκλέγονται για πρώτη φορά και 13 δεν ήταν Βουλευτές κατά την προηγούμενη Περίοδο, αλλά έχουν διατελέσει παλαιότερα βουλευτές.

Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

Από τους 300 βουλευτές, 104 εκλέγονται για πρώτη φορά και 13 δεν ήταν Βουλευτές κατά την προηγούμενη Περίοδο, αλλά έχουν διατελέσει παλαιότερα βουλευτές.

Η νέα εθνική αντιπροσωπεία έχει 75 γυναίκες, 9 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή του 2019. Στις έξι θα βρεθούν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Τη Δευτέρα 29/5 θα εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής και το βράδυ της ίδιας μέρας θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της, που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook