Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής – Εικόνες

Στις 3 Ιουλίου η σύγκληση της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου
Θυροκολλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.
Το Προεδρικό Διάταγμα συνυπογράφουν ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και τα μέλη του υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου.
Θυροκολλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον Φρούραρχο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με το οποίο προκηρύσσονται εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και ορίζεται η ημέρα ορκωμοσίας της Κ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Η νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς των πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, ενώ, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων την 24η Μαΐου 2023 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ισπανία: «Μαμά σε αγαπώ, θα πεθάνουμε»: Το μήνυμα 28χρονης στη μητέρα της όταν ξέσπασε η φωτιά σε κλαμπ – Τουλάχιστον 13 νεκροί
- ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Mε Ποντένσε super star!
- Ξέρανε τον ΠΑΟΚ στο… 96′ και γλύτωσε μια «άσχημη» ήττα ο Παναθηναϊκός!
- Θεσσαλονίκη: Ποιος ήταν ο 28χρονος που εντοπίστηκε νεκρός-«Δεν ήταν σε καλή ψυχολογία τον τελευταίο καιρό»
- Άρης – Κηφισιά 1-1: Γκέλα για τους Θεσσαλονικείς, σπουδαίος βαθμός για τους νεοφώτιστους
- Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα
- Τατιάνα Μπλάτνικ: H φωτογραφία και οι ευχές για τα γενέθλια του συζύγου της Νικόλαου
- Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπιμπίκης : Αγκαλιά στην παραλία από την Ρόδο – «Μια τελευταία βουτιά»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook