«Τρέχουν» οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες για το θέμα της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

H Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, σήμερα το πρωί, αποφάσισε κάνοντας θετική εισήγηση την παραπομπή του αιτήματος άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το θέμα της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασε από της Δικαστικές Αρχές των Βρυξελλών μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟ Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και σωματικές βλάβες σε βάρος της.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας και καμία αποχή.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

«Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακροασή από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης, το θέμα θα έρθει στην Ολομέλεια, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη 1η Ιουνίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η μίνι συνεδρίαση της στις Βρυξέλλες.

Αν και η Ολομέλεια του  Ευρωκοινοβουλίου δώσει το πράσινο φως, που θεωρείται πως θα είναι η πιο πιθανή εξέλιξη, την υπόθεση θα αναλάβουν ξανά οι βελγικές Δικαστικές Αρχές.

Πρώτη τους ενέργεια θα είναι να καλέσουν τον κ. Γεωργούλη σε μια ανωμοτί κατάθεση, μια «φιλική κουβέντα», όπως την χαρακτηρίζουν οι νομικοί των Βρυξελών.

Αν οι βελγικές Αρχές κρίνουν πως υπάρχουν ενδείξεις αδικήματος θα ξανακαλέσουν τον κ. Γεωργούλη, για δεύτερη φορά, για να του ζητήσουν επίσημη κατάθεση.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα των βελγικών Αρχών, η βελγική εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα πρέπει να απαγγείλει κατηγορίες και η υπόθεση να πάει στα βελγικά δικαστήρια τα οποία και θα αποφανθούν τελικά αν ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ένοχος ή όχι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook