Κ. Μητσοτάκης για Θ. Πάγκαλο: Για πάνω από μισό αιώνα υπήρξε μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του
H δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου, με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του.
«Προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα»χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Θεόδωρο Πάγκαλο που πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών.
Η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη:
«Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή δεν βρίσκεται, πια, ανάμεσά μας. Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του. Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σε μία πολυκύμαντη διαδρομή, από την οποία θα ξεχώριζα τη συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι χαιρόταν «να χύνει την καρδάρα με το γάλα». Να ταράζει, δηλαδή, τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και τον θυελλώδη χαρακτήρα του. Με όπλο την ευφυΐα, τον κοσμοπολιτισμό, το χιούμορ και την τόλμη του. Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας. Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Στην οικογένεια και τους φίλους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Κραϊόβα 3-2: Επική ανατροπή στις καθυστερήσεις και πρόκριση για την Ένωση στους «16» του Conference League
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 12,9% το προβάδισμα της ΝΔ – Στο πλευρό των αγροτών η κοινωνία – Τι λένε για Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
- Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα Χριστούγεννα: “Ας στρέψουμε την σκέψη μας στο Βρέφος Της Βηθλεέμ”
- Διαμαντής Καραναστάσης: Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ – Τουπήραν το δίπλωμα, «έπεσε» πρόστιμο 350 ευρώ
- Δέσποινα Βανδή: Στην κουζίνα με τον 18χρονο γιο της, Γιώργο Νικολαΐδη – Βίντεο
- Θοδωρής Μαραντίνης: “Με στενοχωρεί που η κοινή γνώμη περιστρέφεται γύρω από τα προσωπικά μου” (βίντεο)
- Ο διάσημος βιολιστής και διευθυντής της ορχήστρας Γιόχαν Στράους, Αντρέ Ριέ έπαιξε τα ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων – Βίντεο
- Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε επίτηδες παιδοβιαστή, της έστειλα εξώδικο, να ζητήσει συγνώμη, θα της κάνω αγωγή»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook