Αλβανία: Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση αποφυλάκισης Μπελέρη – Κοκαβέση
Στο δικαστήριο θα συζητηθεί το θέμα της αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση
Στις 13:00 τοπική η ώρα διεξάγεται στα Τίρανα, στο Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση προφυλάκισης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την ΕΡΤ .
Όπως είναι γνωστό, το Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου άφησε σε ισχύ την απόφαση προφυλάκισης για τους δύο του πρωτοδικείου Αυλώνας.
Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ ο Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα. Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Όπως είναι γνωστό χρειάζονται τρεις μήνες μέχρι να ορκιστεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και αν δεν θα βρεθεί, τότε ακυρώνεται το δικό του χρίσμα και διεξάγονται νέες εκλογές.
Την προσεχή Δευτέρα θα εκδικαστεί επίσης στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση του αυτόφωρου που νομιμοποίησε την απόφαση για τη σύλληψη και προφυλάκιση των Μπελέρη και Κοκαβέση.
Όπως είναι γνωστό, στις 09 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων για την συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης του Παντελή Κοκαβέση με αίτημα την κατάσταση της υγείας του. Το δικαστήριο ζήτησε περισσότερα ιατρικά αποδεικτικά.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υπεράσπιση και των δύο κινείται με τακτική διαφορετικών διεκδικήσεων και εφέσεων με στόχο την επίτευξη της αποφυλάκισης και των δύο.
Νωρίτερα, συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο, είχαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης και η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, αναφορικά με την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας.
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.
Σημειώνεται πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τους Μπελέρη-Κοκαβέση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγιες για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικών οδηγιών, η Πρέσβυς της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο κρατούμενους και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.
Πηγή: ertnews.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook