Ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διερεύνηση στις Βρυξέλλες της καταγγελίας για την υπόθεση του βιασμού σε βάρος του ευρωβουλευτή του Αλέξη Γεωργούλη.

Σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκύ Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, σε βάρος του οποίου η Ελένη Χρονοπούλου , δικηγόρος και υποψήφια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλλει μήνυση για βιασμό και σωματικές βλάβες σε βάρος της.

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Αίτημα για άρση της ασυλίας του είχαν υποβάλει οι βελγικές αρχές μετά την καταγγελία για βιασμό που έχει γίνει εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου, προ τριετίας.

Το αίτημα των βελγικών αρχών είχε ανακοινώσει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου.

Στις 30 Μαΐου η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη .Γεωργούλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook