Συντετριμμένα τα πέντε παιδιά και η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου δέχονταν τα συλλυπητήρια συγγενών αλλά και φίλων του πρώην υπουργού

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί αλλά και να του πουν το τελευταίο αντίο με το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, με τον τρόπο που ήθελε και είχε υποδείξει στους στενούς συγγενείς του, από το 2012, είπαν το τελευταίο «αντίο» οι δικοί του άνθρωποι στον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το ύστατο χαίρε συγγενείς και φίλοι το είπαν , όπως είχε ζητήσει με το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Το τελευταίο βράδυ μου».

Συντετριμμένα τα πέντε παιδιά και η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου δέχονταν τα συλλυπητήρια συγγενών αλλά και φίλων του πρώην υπουργού.

Η τελευταία σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου μαζί με τα δίδυμα παιδιά του, όλοι στα μαύρα, με τον πόνο να αποτυπώνεται στα βλέμματα και στη κάθε τους κίνηση.

Η κόρη του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Ο αδερφός της που έφτασε πρώτος στο αποτεφρωτήριο, έκανε ορισμένα από τα πιο δύσκολα βήματα της ζωής του.

Η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη προσπαθούσε να σταθεί όρθια και να πάρει δύναμη από τους δικούς της ανθρώπους, που την αγκάλιαζαν για να την συλλυπηθούν.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, υπουργοί που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και δημοσιογράφοι που είχαν αναπτύξει μια στενή σχέση μαζί του στο πέρασμα των χρόνων.

Γιατί ζήτησε το τραγούδι «Το τελευταίο βράδυ μου»
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να ακουστεί το τραγούδι «Το τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη στην κηδεία του, όταν έβλεπε μια ταινία μαζί με τον πολύ καλό του φίλο και επί σειρά ετών συνεργάτη, τον Κώστα Μήτση.

Ο Κώστας Μήτσης ήταν ένας από αυτούς που εκφώνησαν επικήδειο στην τελετή που έγινε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας όπου και αποκάλυψε ότι έβλεπαν μαζί την ταινία και την ώρα που τη σχολίαζαν… γλαφυρά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος άκουσε το τραγούδι και ζήτησε να παίξει.

Η απόφαση για την αποτέφρωση
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε επιλέξει την αποτέφρωση από το 2012, κάτι που είχε ζητήσει από την οικογένειά του ενώ είχε δηλώσει ότι «για λόγους που έχουν σχέση με την προσωπική αξιοπρέπεια και ελευθερία, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ταφής και επειδή θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας κακώς αντιδρούν, πιθανώς για ιδιοτελείς λόγους, έχω και ο ίδιος κάνει αυτήν την προσωπική επιλογή, την οποία και έχω καταγράψει στη διαθήκη μου».

«Μας κάλεσε στο γραφείο του για να ενημερωθεί πώς μπορεί να φτιαχτεί αυτό το αποτεφρωτήριο, επειδή ξέρει ότι εμείς έχουμε φτιάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει πλέον. Του εξηγήσαμε ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας η εγκατάσταση αποτεφρωτηρίου πρέπει να γίνει με τη συνεργασία των Δήμων», δήλωσε ο πρόεδρος των Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης, στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook