Έβρος: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου
Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου συγκάλεσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις χτεσινές εξελίξεις με τους 91 μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.
Σε ανακοίνωσή της χθες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση επισήμανε ότι έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων μεταναστών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.
Στη Θράκη μεταβαίνει στο μεταξύ αύριο Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. Αύριο ο υπουργός θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη, Ξανθή και Κομοτηνή, ενώ την Τέταρτη θα μεταβεί στον Έβρο στη σκιά της κινητικότητας ομάδων παράτυπων μεταναστών σε τουρκικό έδαφος απέναντι από τον φράκτη και του απεγκλωβισμού 91 μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαράσια.
Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Λαλούσης μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, και για τρία χρόνια, κατείχε τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επομένως έχει εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο.
Δάκτυλο των τουρκικών αρχών, και συγκεκριμένα της τούρκικης στρατοχωροφυλακής, διαβλέπουν στο μεταξύ οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των συνόρων μας.
Πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο προώθησης από την Τουρκία στην Ελλάδα δεκάδων παράτυπων μεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της συνοριοφυλακής, παρατηρείται έντονη κινητικότητα μεταναστών στα τούρκικα εδάφη, με μετακινήσεις ατόμων υπό την εποπτεία, αλλά και το συντονισμό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.
Οι 91 μετανάστες, Κούρδοι Γεζίντι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο στην περιοχή Μαράσια. Στους μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθούν στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ορεστιάδας. Οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος από διακινητή.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ραφήνα: «Βοήθεια με πυροβόλησε ο Κέλι» , είπε ο 41χρονος στη γυναίκα του πριν ξεψυχήσει χτυπημένος από πυροβόλο όπλο
- Ο Γιώργος Δημούδης μάς παρουσιάζει τα τραγούδια του «Εν Ψυχρώ», «Σπίρτο και Φωτιά», «Σκότωσέ Με Αργά»
- Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS
- Δέσποινα Βανδή: “Χαίρομαι που ήρθε στη ζωή μου ο Βασίλης, θέλουμε να φτιάξουμε ένα σπίτι στην Κρήτη” (βίντεο)
- ACTION 24: Πανελλαδική Δημοσκόπηση από την OPINIONPOLL στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19:00
- Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Τα Ελληνόπουλα που υιοθετήθηκαν στις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο» – Σάββατο 24.05.2025
- Έρχεται νέο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 21:00 στο MEGA
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στo Νέο Κύμα – Δείτε έξι υπέροχα βίντεο – Σάββατο 24.05.2025 21 Μαΐου 2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook