Τι αποφάσισε η διακομματική Επιτροπή για το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Τη διεξαγωγή debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τα μέλη της διακομματικής επιτροπής, που συνεδρίασαν σήμερα, με βασικό θέμα συζήτησης την τηλεμαχία.

Πιθανότερη ημερομηνία διαξαγωγλής του debate φέρεται να είναι η 15η Ιουνίου.

Ειδικότερα στο debate θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου – ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ ακούγεται η 15η Ιουνίου, ωστόσο ακόμη αυτό δεν έχει αποφασιστεί.


Σε ό,τι αφορά στις θεματικές ενότητες, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους. Να σημειώσουμε όμως ότι στην προηγούμενη τηλεμαχία οι θεματικές ενότητες ήταν έξι.

Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν δύο debate, ένα μεταξύ όλων των αρχηγών και ένα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΚΕ είχε κάποιες ενστάσεις σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του debate, καθώς έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση και αντιπρότειναν ως ημερομηνία την 18η Ιουνίου.

Στη διακομματική συμφωνήθηκε επίσης, ότι το debate θα έχει την ίδια δομή, αλλά θα έχει κάποιες αλλαγές ως προς τις θεματικές ενότητες και τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αρχηγοί.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Alpha radio 989 και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Ευγενίδη, τόνισε ότι η θέση της ΝΔ μιλά για «Ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών και όχι των δύο».
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε επίσης στο Alpha radio 989, τις δηλώσεις Σκέρτσου και τόνισε ότι «Τίθεται το ζήτημα της αξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε δεσμευτεί για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο. Είχε πει αν πάμε σε δεύτερες κάλπες ένα ντιμπέιτ θα έχει τέτοιο νόημα, θα πάω σε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, το είχε πει ο ίδιος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook