Πνεύμα συνεργασίας για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές φαίνεται ότι έχει η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Τούρκοι στρατιωτικοί σήμερα με ντουντούκες καλούσαν τους παράνομους μετανάστες να επιβιβαστούν στις τουρκικές βάρκες και να απομακρυνθούν από τη νησίδα του Έβρου.

«Πήραμε πολλά μέτρα τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ξαναζήσουμε το 2020» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Λαλούσης.
Με τη συνεργασία των τουρκικών Αρχών απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους μετανάστες από τη νησίδα του Έβρου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης.

«Πήραμε πολλά μέτρα τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ξαναζήσουμε το 2020» πρόσθεσε ο κ. Λαλούσης.

Από χθες έγινε γνωστό μέσω ΜΚΟ ότι περίπου 330 μετανάστες βρίσκονταν σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι ομάδες των μεταναστών έφτασαν σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα μέσω τουρκικού εδάφους, φαινόμενο συχνό αυτή την περίοδο που βελτιώνεται ο καιρός και πέφτει η στάθμη των νερών του ποταμού.

Εν τω μεταξύ χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε και το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.


Ώρες μετά το τηλεφώνημα Κασκαρέλη-Φιντάν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από τις ελληνικές δυνάμεις διαπιστώθηκε ότι τουρκικές βάρκες προσέγγισαν την επίμαχη νησίδα με Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούσαν ντουντούκες να καλούν τους παράνομους μετανάστες να επιβιβαστούν σε αυτές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές κάποιοι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στις τουρκικές βάρκες χωρίς, όμως, να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook