Το προκλητικό μήνυμα που κατέκλυσε τα κινητά των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Με το άκρως προκλητικό μήνυμα «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο», το οποίο κατέκλυσε τα κινητά τηλέφωνα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας, οι βραχίονες του βαθέος τουρκικού κράτους που δρουν στη Θράκη τα έδωσαν όλα για να πετύχουν την εκλογή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των εκλεκτών του προξενείου Κομοτηνής στις Περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει το protothema.gr .

Αν και το έδαφος για την προώθηση συγκεκριμένων μειονοτικών υποψηφίων είχε προλειανθεί από καιρό, προκαλώντας, μάλιστα, σοβαρές αναταράξεις στο τοπικό στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την τελευταία προεκλογική εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου εξελίχθηκε μια απροκάλυπτη προπαγανδιστική εκστρατεία για να διασφαλιστεί η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων των υποψηφίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ, ο οποίος εκλέγεται αδιαλείπτως από το 2012 στην Ξάνθη, χωρίς άλλον μειονοτικό συνυποψήφιο, και του Οζγκιούρ Φερχάτ στη Ροδόπη, ο οποίος, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στους μειονοτικούς κύκλους, είναι το νέο πουλέν του προξενείου.

Το πλέον εντυπωσιακό στην περίπτωσή τους είναι ότι, παρόλο που οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν ήταν οι μόνοι μουσουλμάνοι που διεκδικούσαν την ψήφο των ομοθρήσκων τους και -γιατί όχι;- όλων των πολιτών της Ξάνθης και της Ροδόπης, ουδείς άλλος είχε την προβολή που είχαν οι κύριοι Ζεϊμπέκ και Φερχάτ τόσο σε τοπικό -φανερό και υπόγειο- επίπεδο όσο και στα επίσημα κρατικά μέσα της γείτονος, τα οποία έχουν απήχηση στην περιοχή, αφού τα παρακολουθεί μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής κοινότητας.

Η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση των επιτελών της απελθούσας κυβέρνησης, είχε εκπονηθεί στα ενδότερα του προξενείου και την υλοποίησή του είχαν αναλάβει πρόσωπα στενά συνδεδεμένα μαζί του, τα οποία ενστερνίζονται την προπαγάνδα της Αγκυρας και παραποιούν συνειδητά τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας μιλώντας για «Τούρκους της Θράκης».

Το έναυσμα, άλλωστε, δόθηκε από τον ψευδομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, ο οποίος μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, στις 17 Μαΐου, κάλεσε τους μειονοτικούς «να ψηφίσουν Τούρκο» λανσάροντας το μήνυμα που έφτασε τις επόμενες ημέρες στα τηλέφωνα χιλιάδων ομοθρήσκων του.

Είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια στο ίδιο σίριαλ. Στις 11 Μαΐου ο Ζεϊμπέκ έκανε δηλώσεις στο Anadolu υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της «τουρκικής μειονότητας» επιδεινώθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λίγες ημέρες μετά, το Anadolu και πάλι φιλοξένησε μια αντικυβερνητική συνέντευξη, που αυτή τη φορά παραχώρησε ο «έτερος Καππαδόκης», υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Φερχάτ. Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει κι εκείνος την κυβέρνηση για την εκπαιδευτική πολιτική έναντι της «τουρκικής μειονότητας».

Βίντεο και SMS
Η απορία για τους λόγους που το Anadolu ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ για τις ελληνικές εκλογές, αλλά πρόβαλε μόνο δύο πρόσωπα, τον Ζεϊμπέκ και τον Φερχάτ, που πολιτεύονται μάλιστα με το ίδιο κόμμα, είναι εύλογη. Αλλά για να γίνει πιο σαφής ο στόχος, τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η κρατική τηλεόραση της γείτονος TRT Ηaber, στο ρεπορτάζ της οποίας όλως τυχαίως εμφανίστηκε το ίδιο δίδυμο: ο Ζεϊμπέκ από το βήμα της Βουλής και ο Φερχάτ να χαιρετάει κόσμο στον δρόμο. Και εδώ κεντρικό πρόσωπο ήταν ο ψευδομουφτής Ξάνθης, που πέρασε το μήνυμα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο». Το σχετικό βίντεο το διένειμε το τουρκοδίαιτο σύστημα της Θράκης, με πολύ μεγάλη επιμονή, μέσω των social media.

Ακολούθησε καταιγισμός γραπτών μηνυμάτων με αποστολέα την ψευδομουφτεία, που εξειδίκευσε τον στόχο, ο οποίος δεν ήταν γενικώς να εκλεγούν μειονοτικοί, αλλά οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Türk, Türke oy verir. Silahımız olan oyumuzu başkasıyla paylaşmayız. Hüseyin Zeybek kardeşimize oyumuzu veriyoruz», έγραφε το μήνυμα που πήραν οι μειονοτικοί ψηφοφόροι της Ξάνθης. Η μετάφραση στα ελληνικά είναι: «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας, που είναι το όπλο μας, δεν τη μοιραζόμαστε με άλλον. Ψηφίζουμε τον αδελφό μας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ».

Αντίστοιχα SMS έλαβαν και οι ψηφοφόροι της Ροδόπης για να ψηφίσουν τον Φερχάτ. Με αυτή την υπερπροβολή δεν μπορούσε παρά να εκλεγούν και οι δυο τους με μεγάλη άνεση, ενώ στη Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα της κάλπης – μάλιστα, η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι η εξαίρεση μέσα στον χάρτη της Επικράτειας που βάφτηκε μπλε στο σύνολό του. Οταν μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον ρόλο που διαδραμάτισε το προξενείο Κομοτηνής, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ανέχεται να υπάρχει περιφέρεια που να αποτελεί εξαίρεση, όπως συνέβη στη Ροδόπη.

Το ουσιώδες, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν απαντήθηκε ποτέ από την Κουμουνδούρου η καταγγελία ότι η απελθούσα κυβέρνηση είχε ενημερώσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τα επικίνδυνα παιχνίδια διαφόρων κύκλων γύρω από τα δύο αυτά πρόσωπα. Ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι οι δύο μειονοτικοί πολιτικοί που βρίσκονται εδώ και ημέρες στο επίκεντρο μιας έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να αντιδράσουν και να απαντήσουν ότι ως Ελληνες βουλευτές απορρίπτουν τις εις βάρος τους αιτιάσεις ότι είναι βραχίονες της αναθεωρητικής στρατηγικής της Τουρκίας που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μουσουλμανικής μειονότητας που διαβιοί στη Θράκη.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τους δύο αυτούς υποψηφίους από τους συνδυασμούς του, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Κομοτηνή για να καταγγείλει τη δράση των ακραίων μειονοτικών κύκλων που παίρνουν γραμμή από το προξενείο και να υπογραμμίσει τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική της ισονομίας και της ευημερίας τόσο των χριστιανών όσο και μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook