Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ , όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης , δηλώνει το 49% στη νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha με τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφεται στο 21,7% , το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να μένει εκτός και την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται στην 5η θέση.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφηκε στο 39,9% με αναγωγή επί των εγκύρων και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στο 10,8% και το ΚΚΕ στο 6,1%. Με 4,4% εμφανίζεται η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου , με 3,4% η Νίκη, με 3,3% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 1,7%.

Τα συναισθήματα στον απόηχο των εκλογών
Από τη σιγουριά και την ανακούφιση στην ανασφάλεια και την απογοήτευση, με την τελευταία να συγκεντρώνει το 31% των απαντήσεων.

Αυτοδυναμία ή κυβερνήσεις συνεργασίας;

Ποιο κόμμα πρέπει να ενισχυθεί
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαντούν οι πολίτες, με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να ακολουθούν.

Εκλογές Ιουνίου – Επιβεβαίωση ή «διόρθωση» ψήφου
Με το συντριπτικό 64% οι ερωτηθέντες τονίζουν πως προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες για να επιβεβαιώσουν την προηγούμενη ψήφο τους


Τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι

Στο ερώτημα προς τους αναποφάσιστους για το τι ψήφισαν στις 21 Μαΐου, το 40% δεν απάντησε, το 16% δήλωσε Νέα Δημοκρατία, από 7% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25, ενώ το 6% είπε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποσοστό 13% συγκεντρώνει η απάντηση άλλο κόμμα, 3% είπε ότι δεν ψήφισε, ενώ 2% απάντησε τη Νίκη και 1% την Ελληνική Λύση.

Από πού κερδίζει και από πού χάνει ψήφους η Πλεύση Ελευθερίας

Ενδιαφέρον έχει η κάρτα που αφορά την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία μοιάζει να κερδίζει έναν στους τρεις ψηφοφόρους που τον Μάιο επέλεξαν το ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου παίρνει 32% των ψηφοφόρων από αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη, από 4% της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από άλλα κόμματα, ενώ παίρνει και ένα 0,5% από τη ΝΔ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook