«Θέλουμε ανάπτυξη και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα θωρακίζει την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίζει την ευημερία όλων των πολιτών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την αναγκαιότητα να χαράξει η Ελλάδα μια εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, ώστε να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης, υπογραμμίζοντας πως παρά «τη βαρύνουσα σημασία του για την εθνική οικονομία, ο τομέας του τουρισμού δυστυχώς δεν αποτελεί αντικείμενο ενός συγκροτημένου πολιτικού σχεδιασμού».

Μιλώντας στην εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό, στο Αίθριο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι άφησε τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο και αντί να ξεκινήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως τόνισε, «το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αναμετρηθεί με τις τουριστικές επιδόσεις του 2019, την επιτυχία της δικής μας Κυβέρνησης».
Υπογράμμισε ωστόσο πως οι «αποφάσεις και οι στρατηγικές για τα αναπτυξιακά μοντέλα, τόσο συνολικά όσο και ειδικότερα στον τουριστικό κλάδο, δεν μπορεί να εκπονούνται ερήμην των ανθρώπων του: των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζόμενων που με την καθημερινή τους προσπάθεια κρατάνε τη χώρα και τον κλάδο τους όρθιους».

Η νέα εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην εκδήλωση όλες τις δεσμεύσεις και τις πολιτικές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι οποίες «είναι προσανατολισμένες στο όραμά μας για μια δίκαιη κοινωνία και οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας».

Τα βασικά της χαρακτηριστικά της νέας εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα εξής:
– Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με τον καθορισμό κεντρικών στόχων σε εθνικό επίπεδο και εξειδικευμένων, διαφοροποιημένων στόχων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

– Η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης που να λαμβάνει υπόψη τη διασύνδεσή του με άλλους κρίσιμους κλάδους της εθνικής και τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα με τον πρωτογενή τομέα.

– Η μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της ενέργειας και των απορριμμάτων καθιστώντας τες εθνικούς πρωταθλητές στην εξοικονόμηση και στην ιδιωκατανάλωση ενέργειας και μπολιάζοντας τες με την αρχή της «κυκλικότητας» σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της κατανάλωσης του τουριστικού προϊόντος.

– Η έμφαση στις ασφαλείς και πράσινες μεταφορές και υποδομές που αποτελούν προϋπόθεση της ανθρώπινης μετακίνησης.

Στην εκδήλωση μιλούν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, Κατερίνα, Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook