Οι τομές που ανακοίνωσε για τη νέα 4ετία σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, μεταφορά ασθενών – Τι είπε για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ζήτησε από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη να δηλώσουν πως είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες.

Μεγάλες αλλαγές στον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε για τη νέα τετραετία, εφόσον εκλεγεί το κόμμα του κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

«Πρέπει να προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψουμε πάγιες ανάγκες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι οποίος αναφέρθηκε και σε δραστικές παρεμβάσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.
Αναφέρθηκε επίσης στη διασφάλιση τη ποιότητας στην Υγείας με αξιολόγηση, σε πάνω από 10 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον χώρο της Υγείας, έμφαση στην πρόληψη, όπως με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και σε αλλαγές στο ΕΚΑΒ.

«Το ΕΚΑΒ χρειάζεται μια σημαντική ανανέωση» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Χρειαζόμαστε και παραπάνω προσωπικό, χρειαζόμαστε και μεγαλύτερες δυνατότητες, με 6 βάσεις μικρών ελικοπτέρων για διασώσεις από νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, 24 ώρες το 24ωρο θα μπορούν να πετάνε και το βράδυ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τέως πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε επίσης στην ερώτηση σχετικά με το αν θα έχουν μεγαλύτερο μισθό γιατροί και νοσηλευτές σημειώνοντας ότι «έχουμε δώσει 1.200 ευρώ πρόσθετο μισθό στους νοσηλευτές στα νησιά» καθώς και ότι «πρέπει να ξαναδούμε το πλαίσιο των κινήτρων για τους γιατρούς μας και να δούμε και το ζήτημα της τηλεϊατρικής».

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο το οικονομικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα και περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας.


«Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» είπε σχετικά.

Να δηλώσουν οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπεκ ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης

Μιλώντας για τη Ροδόπη, ζήτησε από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν πως είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες και έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία λέγοντας πως δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στα εσωτερικά τις χώρας μας.

«Έχω απευθύνει δημόσια πρόκληση προς τον κ. Ερντογάν να συναντηθούμε, αργά ή γρήγορα αυτή η συνάντηση θα γίνει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα. «Καλωσορίζω τη μείωση της έντασης, το βασικό ζήτημα προς επίλυση είναι η οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών, ήτοι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να συζητήσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, που θέτει η Τουρκία, ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίσης είναι μη θέματα για την Ελλάδα. Ελπίζω να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Ερντογάν. Ακόμη όμως και να μη λύσουμε τη μόνη μας διαφορά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης, όπως το βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν θα διαπραγματευτώ την διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά της. Κάλεσε τους κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δις, ήτοι πριν από τις εκλογές, αλλά και ύστερα από αυτές, αλλά πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, όταν, όπως είπε, υπήρχε πλήρης εικόνα των σκληρών, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook