Στην Καλαμάτα έφτασε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τραγικό απολογισμό 79 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Στην Καλαμάτα μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στο λιμεναρχείο Καλαμάτιας και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους διασωθέντες από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας και αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου κατά της άφιξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πόλη.

Οι αλληλέγγυοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ΠτΔ να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.


Οι αλληλέγγυοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ΠτΔ να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους. «Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» τους είπε η κα Σακελλαροπούλου προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην όπως απεδείχθη ωστόσο.

«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη» της απάντησε μια από τους συγκεντρωμένους.

Ο διάλογος:

-Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

-ΠτΔ: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

-Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

-ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

-Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

-ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

-Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

-ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου

-Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς

-ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι

-Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ

-Πολίτης: Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook