Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης μετά την εκ νέου απόρριψη της αίτησης του για αποφυλάκιση με όρους

Το ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε , τρίτη φορά, το αίτημα των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για απαλλαγή από την προφυλάκισή του.

Η δικαστής Αταλάντα Ζεκίρι απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Μπελέρη, με το οποίο ζητούσαν την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα, έχοντας προσκομίσει την απόφαση του δικαστηρίου που τον αναγνωρίζει κι επίσημα ως δήμαρχο Χειμάρρας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι δικαστικές αρχές φοβούνται πως μπορεί να διαφύγει από τη χώρα και να μην επιστρέψει στη Χειμάρρα, που είναι και ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.

Ο Μπελέρης παραμένει για περίπου 40 ημέρες προφυλακισμένος από τις Αρχές στην Αλβανία, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων. Είχε συλληφθεί στις 12 Μαΐου , δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές και μέχρι τώρα έχει κριθεί προφυλακιστέος από τρία δικαστήρια στη χώρα.

Ο αγώνας για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, αφορά στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σύγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, εντός δύο μηνών από την εκλογή του, τότε η κυβέρνηση δικαιούται να ζητήσει τη διεξαγωγή νέων εκλογών και να ακυρώσει την εκλογή του .

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που ο Μπελέρης κριθεί ένοχος, ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, από την αλβανική δικαιοσύνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook