Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα επίπεδα των 20 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι είναι σίγουρη η νίκη Μητσοτάκη αλλά και η αδυναμία του κ. Τσίπρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος των εκλογών του Μαΐου, σύμφωνα με τη τη δημοσκόπηση της Metron Analysis .

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα επίπεδα των 20 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι είναι σίγουρη η νίκη Μητσοτάκη αλλά και η αδυναμία του κ. Τσίπρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος των εκλογών του Μαΐου, σύμφωνα με τη τη δημοσκόπηση της Metron Analysis .

Νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά «βλέπει» η Metron Analysis, στην τελευταία δημοσκόπησή της πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας με δείγμα 1.302 άτομα, έγινε την περίοδο 15 – 21 Ιουνίου κι ενσωματώνει το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, την σφοδρή αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό και τις συζητήσεις που αφορούν τόσο τη μειονότητα στη Ροδόπη όσο και την χρησιμότητα του φράχτη στον Έβρο.

Η μάχη της ΝΔ για να κατακτήσει ξεκάθαρη αυτοδυναμία συνεχίζεται και μόνο στο πολύ ευνοϊκό σενάριο να ξεπεράσει κατά πολύ τα ποσοστά της 21ης Μαΐου θα μπορεί να χαμογελά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 9,9% και ακολουθούν κατά σειρά το ΚΚΕ με 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, η Νίκη με 3%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ 25 με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 2,4%.

Τώρα όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 11,7%, το ΚΚΕ 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η Νίκη 3,6%, η Ελληνική Λύση 3,1%, ενώ εκτός Βουλής μένουν το ΜέΡΑ 25 που συγκεντρώνει 2,9% και οι Σπαρτιάτες με 2,8%.

Ανώτατο – κατώτατο όριο των κομμάτων
Πιο συγκεκριμένα η μέτρηση της εταιρείας δίνει ανώτατο όριο της ΝΔ στο 42,7% με κατώτατο όριο το 37,3%. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διακύμανση που δίνει η εταιρεία είναι από 18,5% ως και 22,9%. Για το ΠΑΣΟΚ η διακύμανση είναι από το 10,0% ως το 13,4%, για το ΚΚΕ από 6,0% έως 8,8% , για την Ελληνική Λύση από το 2,2% έως 4,0%, την Νίκη από 2,6% έως 4,6%, την Πλεύση Ελευθερίας από 2,8% έως 4,8%, το ΜέΡΑ 25 από 2,0% έως 3,8% ενώ οι Σπαρτιάτες κυμαίνονται από 1,9% έως 3,7%.

Η κατανομή των εδρών

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών με βάση τις κεντρικές τιμές της εκτίμησης ψήφου για κάθε κόμμα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 161 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 57, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 32, το ΚΚΕ 20, η Ελληνική Λύση 9, η Πλεύση Ελευθερίας 10 και η Νίκη 11.

Προτίμηση πρωθυπουργού
Στο ερώτημα «Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε ποια ή ποιον πολιτικό αρχηγό θα θέλατε για επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας», το 39% θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 16% τον Αλέξη Τσίπρα και το 9% τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από 3% συγκεντρώνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από 2% συγκεντρώνουν ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τέλος το 20% απαντάει Κανένας.

Για Πύλο και φράχτη
Η οικονομία με ποσοστό 29% παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τους Έλληνες και ακολουθεί η ακρίβεια με 24% (από 32%) τον Μάιο. Στο 7% η υγειονομική περίθαλψη και στο 5% η ανεργία, όπως και το προσφυγικό- μεταναστευτικό που ανέβηκε μετά το τραγικό ναυάγιο.

Μάλιστα, 82% πιστεύει ότι η ΕΕ έχει ευθύνες για το ναυάγιο και το 51% ότι έχει και η χώρα μας ενώ 45% λέει ότι δεν έχει.

Αναφορικά με τον φράχτη στον Έβρο, το συντριπτικό 74% τάσσεται υπέρ, το 21% κατά και το 2% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εδώ φαίνεται γιατί η ΝΔ έπαιξε δυνατά το χαρτί του φράχτη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιφατικές δηλώσεις του έχασε έδαφος.

Τέλος, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook