Την καθιερωμένη συνάντηση για καφέ με τους δημοσιογράφους είχε β=νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοναστηράκι.

Tο ραντεβού με τους δημοσιογράφους ήταν σε ένα roof garden στο Μοναστηράκι και ο πρόεδρος της ΝΔ καθυστέρησε λίγο γιατί όπως είπε στη συνέχεια, έβλεπε τον αγώνα τένις της Μαρίας Σάκκαρη από το κινητό στο δρόμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «κανείς δεν ξέρει πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Δεν είμαι σίγουρος αν όσοι λένε σε μια δημοσκόπηση ότι θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, θα το κάνουν. Από πέντε ως οχτώ κόμματα, κανείς δεν ξέρει».

Η κουβέντα πήγε γρήγορα στις διακοπές, καθώς οι στενά πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται ουσιαστικά σήμερα. Είπε ωστόσο χαμογελώντας ότι οι νέοι υπουργοί δεν έχουν λόγο να βιάζονται να πάνε διακοπές, καθώς θα είναι καινούργιοι και ορεξάτοι! Πρόγνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών απέφυγε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προϊδέασε ωστόσο για το πρόγραμμα της εβδομάδας που έρχεται, εφόσον βέβαια εκλεγεί πρωθυπουργός: Τρίτη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, Τετάρτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, Πέμπτη και Παρασκευή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει ότι θα έχει περισσότερες γυναίκες και να στέλνει ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις: «Οι θέσεις είναι πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες ατελείωτες», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ποτέ για μικρό και ευέλικτο σχήμα και ότι το πρόβλημα παλιότερα ήταν ότι γίνονταν πολιτικές τακτοποιήσεις και χρίζονταν έτσι υπουργοί χωρίς αρμοδιότητες, «τώρα θα είναι απόλυτα ξεκάθαρο ποιος πάει που και με τι αρμοδιότητες», όπως υπογράμμισε.

Αποκάλυψε τέλος ότι μετά τις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ σε Βρυξέλλες και Βίλνιους αντίστοιχα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ απόψε θα δειπνήσει με την οικογένειά του.

Όσο για τις δικές του διακοπές; «Διακοπές για μένα είναι μόνο Ελλάδα, θα επιμείνω στα γνωστά μέρη», είπε, υπονοώντας δηλαδή ότι τον Αύγουστο θα πάει στην Τήνο και στην Κρήτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook