«Η σύνθεση της νέας Βουλής γεννά πολλές προκλήσεις», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Η κα Σακελλαροπούλου σχολίασε και την παρουσία 8 κομμάτων στη νέα Βουλή λέγοντας ότι «η οκτακομματική Βουλή γεννάει προκλήσεις για τον νέο πρόεδρό της. Εύχομαι το καλύτερο για τον τόπο».

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Τασούλας είπε «η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού μου έδωσε βάσει του Συντάγματος τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη. Σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να δρομολογήσετε τις πολιτειακές σας αρμοδιότητες».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «Έχω καλέσει να έρθει ο αρχηγός της ΝΔ για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νομίζω ότι η σύνθεση της νέας Βουλής γεννά πολλές προκλήσεις για τον νέο πρόεδρό της θα τις αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

Στις 11:00 στο Προεδρικό ο Κ. Μητσοτάκης -Στις 13:00 ορκίζεται πρωθυπουργός

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook