Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε για δεύτερη φορά πρωθυπουργός - Στις 17:00 η επίσημη ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής του

“Θα κάνω το καλύτερο δυνατό να υπηρετώ την ευημερία του ελληνικού λαού», είπε κατά την διαδικασία παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, μετά την ορκωμοσία του.

Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, προκειμένου να ορκιστεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθοδόν προς το Προεδρικό Μέγαρο, κρατούσε το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους και τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Η ορκωμοσία έγινε σε κλίμα συγκίνησης τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ όσο και από τα μέλη της οικογένειας του.

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου.

Μετά την ορκωμοσία του ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και στη συνέχεια αγκάλιασε τα παιδιά του και τις αδερφές του.

Παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με την οικογένειά του μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής.

Ο διάλογος Μητσοτάκη -Σαρμά

Ιωάννης Σαρμάς: Σας εύχομαι, έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού, να την υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ευχαριστώ επίσης, εσάς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο, για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδομάδες, όμως είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση η οποία δεν σταματά ποτέ.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος Πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο, να συνεχίσω το έργο μου.

Κι εσείς αντιληφθήκατε το βάρος αυτού του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα, να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού.

Ιωάννης Σαρμάς: Βεβαίως, κ. Πρόεδρε. Καλή επιτυχία.

Κυριάκος Μητσοτάκης:*Σας ευχαριστώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook