Η έκπληξη στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη που κατάφερε να «περάσει» στην ηλεκτρονική εποχή το δημόσιο σε μια προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας.

Όπως φαίνεται η επιλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου σε αυτό το υπουργείο που θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη τετραετία δεν είναι τυχαία.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων με τα έργα στα Τρίκαλα έχει εντάξει την πόλη ανάμεσα στις «εξυπνότερες» με τα ξένα ΜΜΕ να επαινούν τα πρωτοποριακά συστήματα, από τους ποδηλατόδρομους μέχρι τα συστήματα παρκαρίσματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου είχαν μάλιστα νρεθεί μαζί τον περασμένο Μάιο σε συζήτηση με θέμα «Για τις Πόλεις που Θέλουμε» στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου ο πρωθυπουργός τον επαίνεσε για το έργο που έχει κάνει στα Τρίκαλα, κάνοντας λόγο για μια «χαρούμενη πόλη» .


Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ποια η διαδρομή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Ως δήμαρχος Τρικάλων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος -εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικάλων- στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.


Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook