«Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», δήλωσε ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως και παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον νέο Υπουργό Νίκο Δένδια.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι τελετές αναλήψεως καθηκόντων των νέων Υφυπουργών κ.κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νικόλαου Χαρδαλιά.
Ο απερχόμενος υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύθηκαν, τόνισε ότι παρέλαβε το υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο και την περίοδο αυτή διατηρήθηκε το όραμα της αποστολής του, «προσπαθώντας να περάσουμε και νέα στοιχεία», ενώ αναφέρθηκε σύντομα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το υπουργείο.


«Μεγάλη χαρά να παραδίδουμε σε άνθρωπο που έχει ξαναπεράσει από αυτό το πόστο κι επί 4 χρόνια ασχολούνταν με τον δεύτερο πυλώνα της εθνικής ασφαλείας, αυτόν του υπουργείου Εξωτερικών», κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο Αρχηγός ΓEΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τη σειρά του Ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό και καλωσόρισε τον Νίκο Δένδια , ευχόμενος κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή του.

Ο νέος υπουργός, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Με αίσθημα τιμής και ευθύνης βρίσκομαι σε έναν χώρο γνώριμο κι ελπίζω να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας», ενώ ευχαρίστησε θερμά και τον Αλκιβιάδη Στεφανή, όπως και τον προκάτοχο του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία.
«Δεν είναι απλό καθήκον αλλά συνταγματική υποχρέωση η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας, ειδικά σε ένα ασταθές περιβάλλον που η Ελλάδα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο. Επαναλαμβάνω την πάγια ελληνική θέση ότι επιζητάμε αρμονική σχέση με τις γειτονικές χώρες και ιστορικά κρατάμε κλάδο ελαίας, κρατώντας παράλληλα και ξίφος δικαίου, μην επιτρέποντας την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ειδικά για την Τουρκία θα ήταν καλό να διατηρηθεί η καλή σχέση των τελευταίων μηνών και μόνο ένα ωφεληθούμε έχουμε να διατηρηθεί αυτό. Θα ασκώ τα καθήκοντα μου επιδιώκοντας τη μέγιστη συναίνεση, σε αυτά δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook