Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής – Κυρίαρχο το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του ΕΛΚ και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με βασικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα το πρωί στην προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την πρόεδρό του Ρομπέρτα Μέτσολα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να επαναλάβει τις βασικές γραμμές της πολιτικής για το μεταναστευτικό που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς και την ανάγκη μιας συνολικής και συνεκτικής πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές.
Με όρους κυρίαρχης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή το κόμμα με τη μεγαλύτερη δύναμη (εκπροσώπηση), μεταβαίνει για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες (29 και 30 Ιουνίου) μετά την επανεκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ουκρανία, Οικονομία, Μεταναστευτικό, σχέσεις με την Κίνα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Το Μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συνέχεια των σχετικών συμπερασμάτων των 27 του περασμένου Φεβρουαρίου.
Θα είναι η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ηγετών επί της καταρχήν συμφωνίας των κρατών-μελών (σε επίπεδο υπουργών) για τα 2 βασικά νομοθετήματα του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία αυτή καλύπτει ορισμένες βασικές επιδιώξεις της Ελλάδας, όπως ο υποχρεωτικός Μηχανισμός Αλληλεγγύης, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η αποσυμφόρηση στα σύνορα και οι απαραίτητες προσαρμογές στον Κανονισμό του Δουβλίνου στις ανάγκες των χωρών πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να επαναλάβει τις βασικές γραμμές της πολιτικής που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς και την ανάγκη μιας συνολικής και συνεκτικής πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές. Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. είναι η μία διάσταση μιας συνολικής πολιτικής, που πρέπει να αντιμετωπίσει την αποτροπή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και να βρει νέους τρόπους να πατάξει τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ακόμα τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες και της υλοποίησης των συμφωνιών επιστροφών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Πάφος 0-0: Ισοπαλία για τους Πειραιώτες στην πρεμιέρα τους στο Champions League
- Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για μέτρα ΔΕΘ και κόμμα Τσίπρα
- Το βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης και “Λαϊκοί βάρδοι” – Στιγμές από την ζωή τους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Κυριακή 21.09.2025
- Μητσοτάκης: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες
- Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο» λέει η οικογένειά του – Η ανακοίνωση μέσω δικηγόρων
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook