Αμέσως μετά την ορκωμοσία των 300 της νέας Βουλής συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παραβρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας

Η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και πλέον ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση από την προεδρία του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

«Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα σε ευχαριστούμε για όλα» είπε κατά την εκκίνηση της συνεδρίασης ο διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν τον κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το Προεδρείο έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Αντιπρόεδρος της Βουλής αναμένεται να αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ θα αναλάβει ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Παρών στη συνεδρίαση είναι και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.

Εάν υπάρξουν περισσότεροι η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook