Η απόφαση Μητσοτάκη και η αντίδραση του υποψήφιου της ΝΔ που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου. Η έδρα που επέλεξε γ Ζωή Κωνσταντοπούλου. “Πυρά” Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη.

Κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής σήμερα ο προεδρεύων Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης διάβασε τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών που γνωστοποίησαν ποιες έδρες επιλέγουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στον Έβρο και στην Α’ Θεσσαλονίκης.Επέλεξε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανάρτησή του στα social media, ο Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος, που είναι αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου, αναφέρει ότι με την επιλογή του Πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε αυτή τη φάση ένας κύκλος εμπειριών για τον ίδιο. Ευχαριστεί τους 13.200 εκλογείς που τον «σταύρωσαν» τον Μάιο, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του, τονίζοντας «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για τη τιμητική πρόταση του και για τη σαφή και έγκαιρη θέση του για την επιλογή της έδρας, καθώς το είχε δηλώσει πριν τις εκλογές του Μαΐου».

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε τον δρόμο για να μπουν στην Βουλή, οι μέχρι να ανακοινωθεί η βούληση του Πρωθυπουργού, πρώτοι επιλαχόντες σε Δυτικό Τομέα Αθηνών και Έβρο, Μαρία Συρεγγέλα (πρώην Υφυπουργός Κοινωνικής Προστασίας) και Αναστάσιος Δημοσχάκης (πρώην Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ) αντιστοίχως.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξελέγη σε δύο περιφέρειες και όπως εκτιμάτο από τον πρώτη στιγμή, δεν κράτησε την έδρα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αφήνοντας έτσι την Ρένα Δούρου να γίνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και κράτησε την έδρα στην Α’ Πειραιώς, όπου πρώτος επιλαχών είναι ο Θόδωρος Δρίτσας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής, για δεύτερη φορά τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος αντέδρασε έντονα κάνοντας λκόγο για «άγνωστο παρασκήνιο και ημέτερους» .

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέλεξε την έδρα του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών , αφήνοντας έτσι εκτός Βουλής την Έρη Ρίτσου, κόρη του σπουδαίου ποιητή και έτσι στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται βουλευτής του ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλειος Στίγκας, κρατά την έδρα του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, ετσι, την έδρα στην Β’ Θεσσαλονίκης θα καταλάβει ο κ. Πέτρος Δημητριάδης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επέλεξε την έδρα του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών.

Ο Δημήτρης Νατσιός εξελέγη τελικώς, μετά τις καραμπόλες, μόνο στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε την έδρα της Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, αφήνοντας έτσι εκτός Βουλής τον παλαίμαχο αθλητή Σπήλιο Ζαχαρόπουλο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook