Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην χωροταξική τοποθέτηση των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες πίσω από τα έδρανα του.

«Δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας» τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να φύγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών πίσω από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» σημειώνει και προσθέτει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει «δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας», καλώντας τον κ. Τασούλα να προβεί σε άμεση αποκατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου έχει ως εξής:

Αθήνα, 03/07/2023

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω, διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειές σας και τις αποφάσεις σας.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν ψηφίζει για αντιπρόεδρο από «Σπαρτιάτες» και «Νίκη»
Στο μεταξύ, να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με αυτή την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέγει να στείλει μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στη Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook