Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται στον κύκλο των επισκέψεων στα υπουργεία και ειδικά στα υπουργεία πρώτης γραμμής, για τον συντονισμό τουβ έργου και των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Υγείας τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη που ταλαιπωρήθηκε από τον covid τις προηγούμενες μέρες και οι δύο υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η υγεία θα είναι προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην είσοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν επίσης, εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας.

Η ενίσχυση και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικό του στοίχημα για τη νέα τετραετία διακυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος τις 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, τη μείωση του χρόνου απόκρισης του ΕΚΑΒ τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, και τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής κατά 50% για χειρουργεία και κατά 70% στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ήδη ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης έχει διαμορφώσει μια πρώτη συγκροτημένη εικόνα σχετικά με τα δομικά και τα λειτουργικά ζητήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και των διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Αυτό θα είναι και το αντικείμενο ενημέρωσης του πρωθυπουργού από τον Υπουργό Υγείας.
Επί τάπητος επίσης θα τεθεί και η ίδρυση των μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ιδιαιτέρως στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μία αναβάθμιση του ΕΚΑΒ που περιλαμβάνει εξ αντικειμένου τις αεροδιακομιδές αλλά και την νέα ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου οι ανάγκες για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά προς το λεκανοπέδιο ή και προς την Κρήτη, να επιστρέψουν εκ νέου σε ορθολογικά επίπεδα.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα νευραλγικά Υπουργεία, ενώ τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και και σε όλα τα Υπουργεία δουλεύουν εντατικά ενόψει του τριημέρου των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν την Πέμπτη και θα κορυφωθούν το Σάββατο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook