Ψυχρή και λακωνική η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην παραίτηση του Ανδρέου Λοβέρδου.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μια λακωνική ανακοίνωση σχολιάζοντας την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από όλα τα όργανα του Κινήματος αλλά από απλό μέλος: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 επανέλαβε ότι καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνεται από αυτή.

Το «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ για μια μεγάλη, πρωταγωνίστρια Κεντροαριστερά δεν είναι προσωπικό, δεν είναι 15 παλαιότερων στελεχών. Είναι ένα κρίσιμο πολιτικό «στοίχημα», υποστήριξε, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στην παραίτηση Λοβέρδου, την οποία χαρακτήρισε οικειοθελή.

Πρόσθεσε επίσης πως είναι αρκετά νωρίς για να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λοβέρδου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Επεσήμανε παράλληλα ότι για να εμπνεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να έχει ως στόχο την συσπείρωση στελεχών αλλά να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς, ανεξαρτήτως των προσόντων και των περγαμηνών σε ένα κόμμα. Μπορεί να συνεισφέρει, μπορεί να είναι και υποψήφιος αρχηγός ή βουλευτής. Όταν η βούληση αυτή παύει, μπορεί να αποχωρήσει. Η ζωή είναι μια μακρά συνέχεια επιλογών, οι οποίες αξιολογούνται κάθε φορά», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Μάντζος, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επέμεινε στο ότι το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ δεν απευθύνεται σε στελέχη, αλλά σε όλους τους πολίτες, τους οποίους θέλει να εμπνεύσει με το πρόγραμμά του και το σχέδιό του για τη χώρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος δημοσιοποίησε την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ εξηγώντας ότι οφείλεται σε άκρως πολικούς λόγους τους οποίους έχει περιγράψει επακριβώς στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη σε μιάν άκρως εμπιστευτική επιστολή που του έχει στείλει.

Αναλυτικά η δήλωση του :
«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαρτήτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω.
Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μια άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και στις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου είναι για καλό και πάνω απ’ όλα πεντακάθαρη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook