Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα και στην Ελλάδα
«Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στο Bloomberg, κατά την οποία εκτός από τα οικονομικά θέματα και την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα επόμενα βήματα για την αρχική δημόσια προσφορά για το 30% που κατέχει το κράτος στο Αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».
«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».
Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.
Για την Τουρκία
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενόψει της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο Βίλνιους, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια».
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ένας οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων «θα μας βοηθήσει να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό που θεωρούμε το ένα, βασικό εκκρεμές πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία», το οποίο προσδιόρισε ως την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. «Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση», είπε.
Για το Ελ. Βενιζέλος, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το 30% που κατέχει το κράτος στη μετοχική σύνθεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα γίνει στις αρχές του 2024.
Όσον αφορά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει «χαρούμενος» στο Bloomberg εξηγώντας ότι «ουσιαστικά επικρατήσαμε μέσα από την πολιτική της ικανότητας και της λογικής, μετακινήσαμε το κόμμα προς το πολιτικό κέντρο. Επομένως, ναι, υπάρχει μέλλον πέρα από τον λαϊκισμό».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μία ευχή γίνεται δύο εφέτος τα Χριστούγεννα με τα Ευχοστολίδια – Για κάθε παιδική ευχή που πραγματοποιείς, ο ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn, κάνει ακόμη ένα παιδί να χαμογελά
- Γεωργιάδης: Πήγε ο Τσίπρας σαν άλλος «Σαντάμ» είπε είστε μηδέν, όποιος δεν γουστάρει θα τον εξαφανίσω και οι άλλοι χαμογελούσαν στον εξώστη
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Γιώργος Λιβάνης, Ιωάννης Απέργης, Νεφέλη Μεγκ – Καλεσμένοι «φωτιά» – Τρέϊλερ
- «Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά»: Μια αξέχαστη βραδιά έρχεται στο MEGA
- Παρέμβαση Καρυστιανού για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ – Βολές κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – “Φτάνει πια! Όλοι μαζί μέχρι την δικαίωση!”
- Κρεμλίδου: Με εκβίασαν με φωτογραφίες που είχα μοιραστεί με συντρόφους μου ανήλικη – Τι μου είπε η μητέρα μου (βίντεο)
- Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έτρεξε από την Ακρόπολη έως το Καλλιμάρμαρο στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (βίντεο)
- Κοζάνη: Λεωφορείο με 25 εργαζομένους της ΔΕΗ εξετράπη όταν ο οδηγός πέθανε πάνω στο τιμόνι. Επιβάτης ακινητοποίησε το όχημα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook