Άγρια κόντρα στην στο Twitter μεταξύ Κυριάκου Βελόπουλου καιΒασίλη Στίγκα

Στο «κόκκινο» λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, ο πόλεμος μεταξύ των ακροδεξιών κομμάτων, της «Ελληνικής Λύσης», υπό τον Κυριάκο Βελόπουλο και των «Σπαρτιατών» υπό τον Βασίλη Στίγκα, καθώς αντάλλαξαν σφοδρά πυρά μέσω twitter.
Αφορμή για να ξεσπάσει η κόντρα αποτέλεσε η κατάθεση εκ μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου μπαράζ προτάσεων για εξεταστικές επιτροπές και το γεγονός ότι οι – κατά τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης – «κατά δήλωση πατριώτες» δεν τις έχουν υπογράψει. Σε ανάρτησή του, μάλιστα, αναρωτήθηκε «Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις προδόθηκε ο….. Ιησούς, εδώ προδίδονται οι… Έλληνες!ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;»

Σε επόμενη ανάρτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε: «ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ…. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: «Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας».


Η απάντηση Στίγκα
Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, δεν άργησε να απαντήσει και εκείνος μέσω Twitter, αναφέροντας ότι «ο έμπορος του ανθρώπινου πόνου Βελοπουλος τώρα θυμήθηκε τις εξεταστικές επιτροπές πετώντας ένα χαρτί στον αέρα.. Αυτές οι ενέργειες γίνονται πρώτα με διαβούλευση και συζήτηση,κατάλαβες ηγέτη?».

Στις αναρτήσεις Βελόπουλου απάντησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών, Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος με δήλωσή του ανέφερε ότι «ο Κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον ¨πατριωτικό χώρο». Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν «προδοσία» επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως «επαίσχυντη». Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!».

Απαντώντας ο Κυριάκος Βελόπουλος έγραψε:

Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτικη συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασοβαρους γυρολόγους των κομμάτων. Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες Τέμπη μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά! Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρουν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλωσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ.Σαρακη(ξέρετε που) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook