Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Λίγο μετά τις 21.00 και μετά από 5 ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η στρατηγική του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία για το θέμα. Ο Στέργιος Καλπάκης αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, στη θέση της Πόπης Τσαπανίδου που παραιτήθηκε.  Σημειώνεται ότι είχε μέχρι σήμερα την θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου.

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 33 ετών και κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Ποιος είναι ο Στέργιος Καλπάκης
Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 33 ετών και κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

H σημερινή διαδικασία άνοιξε με εισήγησή της Γραμματέως  του ΣΥΡΙΖΑ , Ράνιας  Σβίγκου, η οποία  επανέλαβε την προηγούμενη απόφαση του συλλογικού οργάνου για:

Διαρκές συνέδριο: 25-26 Αυγούστου

Πρώτος γύρος Εκλογής Προέδρου: 3 Σεπτεμβρίου

Δεύτερος γύρος Εκλογής Προέδρου: 10 Σεπτεμβρίου

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης πρότεινε την διεξαγωγή συνεδρίου και την εκλογή προέδρου τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μικρή παράταση πρότεινε ο Νίκος Παππάς, ζητώντας να βρεθεί κοινή λύση.

Την Τρίτη συνεδριάζει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα κατανείμει ρόλους και χρεώσεις στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Επίσης, την Τρίτη στις 10 το πρωί ο Σωκράτης Φάμελλος θα έχει συνάντηση για το θέμα των αποδήμων με τη Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο. Τη συνάντηση ζήτησαν η υπουργός Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

‘Όπως όλα δείχνουν , ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται η Έφη Αχτσιόγλου (η οποία αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης) και ο Νίκος Παππάς, ενώ την είσοδο τους στην κούρσα της διαδοχής δεν έχουν αποκλείσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο τελευταίος εφόσον οι εσωκομματικές εκλογές μετατεθούν για το Νοέμβριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook