Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει το μήνυμα «σεμνά και ταπεινά» από τις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Όπως είχε πεί ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχόταν καμία αλαζονική συμπεριφορά, κάτι που έκανε πράξη χτες με την αποπομπή του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Νότης Μηταράκης κατά τις ημέρες που δίνονταν κρίσιμες μάχες στο πεδίο των πυρκαγιών απουσίαζε εκτός Αθηνών. Τονίζουν παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν βλέπει δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση δεν περιμένει να γίνει ανασχηματισμός αλλά κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής ειπώθηκαν τα εξής: «Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει χαρακτηρίσει τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ως “κήρυξη πολέμου” και πρωτοφανή κρίση, αυτό όμως φαίνεται πως δεν εμπόδισε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, να “ξεσκάσει” για λίγο, μακριά από την Αθήνα».

Oι διακοπές του Νότη Μηταράκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αανακοίνωσε την ίδρυση έφιππης Αστυνομίας ενώ του είχαν αποδοθεί και δηλώσεις για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Τότε διαψεύστηκε «πανηγυρικά» από το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ είχε πεί κάνοντας χιούμορ: «Με τη ζέστη αυτή, αντί για έφιππη αστυνομία σκέφτηκα να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία. Είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη αστυνομία. Υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου καιρό ως σκέψη και έκρινα πως στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε».

Και ενώ δεν είχε κοπάσει ο θόρυβος από την αποπομπή Μηταράκη, ένας νέος γύρος, προερχόμενος αυτή τη φορά απότ η συμπεριφορά του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προκάλεσε και προκαλεί την δυσαρέσκεια από το Μαξίμου.

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη
Το βράδυ της Πέμπτης, και ενώ η χώρα έδινε μάχη στα πύρινα μέτωπα, αλλά θρηνούσε τους νεκρούς μεταξύ των οποίων και τους δυο άτυχους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, ο περιφερειάρχης Αττικής χόρευε ζεϊμπέκικο και το πλήθος τον χειροκροτούσε.

Εντονότατη είναι η ενόχληση από στελέχη της ΝΔ για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να χορεύει στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, στο Ζάππειο. Σε ερώτηση μάλιστα εάν το κυβερνών κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Πατούλη για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές τα στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν ότι “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”

Η συγνώμη Πατούλη:
«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να τιμήσω την εκδήλωση τους με ένα χορό, κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους.

Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου.

Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα».

Αλλαγές στα υπουργεία – Η ορκωμοσία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Λίγο μετά τις 7μμ, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου που είχε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού το οποίο αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης που επίσης ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνέχεια της παραίτησης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του Νότη Μηταράκη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook