Έντονη παραμένει στη ΝΔ η δυσαρέσκεια από τις ζεϊμπεκιές του Γιώργου Πατούλη παρά τη συγνώμη που ζήτησε.

Η εικόνα του περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονταν στην χώρα και η Ελλάδα πενθούσε για τους δύο πιλότους που έπεσαν στο καθήκον με το Canadair, έχει προκαλέσει την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο η ΝΔ να άρει το χρίσμα από τον Γιώργο Πατούλη «δίνουν και παίρνουν» και ο προβληματισμός είναι μεγάλος, ενώ τίποτε δεν αποκλείεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπό τα δεδομένα αυτά δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία ούτε να προκαλεί έκπληξη η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου. ‘Όπως λένε οι πληροφορίες το ραντεβού κλείστηκε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού χτές το βράδυ  και η σημερινή συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα στο πλαίσιο μιας γενικής βολιδοσκόπησης χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Πέραν του κ. Παπανικολάου σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πιθανός υποψήφιος για περιφερειάρχης θα μπορούσε να είναι ο νυν υφυπουργός Άμυνας Νικος Χαρδαλιάς. ο οποίος έχει διατελέσει με επιτυχία επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.

Πάντως όπως ακούγεται ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν είναι ιδιαίτερα θερμός με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί και πάλι με την Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, συζητείται και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο μακροβιότερος δήμαρχος, καθώς ηγείται του δήμου από το 2002!

«Κύκλοι» Πατούλη: Δικαιολογημένη η ενόχληση Μητσοτάκη αλλά να μην κινδυνεύσουν όσα έγιναν στην περιφέρεια

Το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για άρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνουν κύκλοι του περιφερειάρχη.

Κατά τις ίδιες πηγές, «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος,το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Σε κάθε περίπτωση το τι θα γίνει τελικά με τον Γιώργο Πατούλη και αν η ΝΔ θα συνεχίσει να τον στηρίζει θα το δούμε από την ερχόμενη εβδομάδα , οπότε με ψυχραιμία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη λήψη των αποφάσεων από τον πρωθυπουργό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook