Eν αναμονή του νέου γύρου διερευνητικών επαφών, η Τουρκία δυναμιτίζει το κλίμα καθώς ετοιμάζει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, και άλλες μαχητικές δυνάμεις θα βγουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, την ώρα που εκεί βρίσκεται και το Τσεσμέ. 

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος ασχολείται με την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο και τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις. Το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak αναφέρει «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», ενώ η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη». 

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι μεν σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνει στη Δύση.

Μόλις χθες ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε την προκλητική ρητορική. Αναφέρθηκε στα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης και έκανε λόγο για «εισβολή» της Ελλάδας στα εδάφη της Ανατολίας πριν από έναν αιώνα, αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, και για «ύπουλες μεθόδους» που μετέρχεται η χώρα μας για να κυριαρχήσειεπί της Τουρκίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook