«Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Άμυνας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Τι είναι το πρόγραμμα «Θητεία – Ευκαιρία»

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας εξηγώντας το πρόγραμμα «Θητεία – Ευκαιρία» διευκρίνισε με δήλωση του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καϋμένου, ότι «πρόκειται για εκσυγχρονισμό της θητείας με την ενσωμάτωση της απόκτησης δεξιοτήτων, θα την καταστήσει περισσότερο ελκυστική, ώστε μην θεωρείται από ορισμένους “χαμένος χρόνος”».

«Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Άμυνας, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημείωσε: . Είναι η αυτονόητη προσφορά κάθε Έλληνα στην κοινωνία και την πατρίδα. Φιλοδοξούμε να καταστεί παράλληλα μία εξαιρετικά χρήσιμη περίοδος κατάρτισης και απόκτησης πιστοποιημένων δεξιοτήτων, μέσω της υλοποίησης του προγράμματος “Θητεία – Ευκαιρία”. Ο εκσυγχρονισμός της θητείας με την ενσωμάτωση της απόκτησης δεξιοτήτων, θα την καταστήσει περισσότερο ελκυστική, ώστε μην θεωρείται από ορισμένους “χαμένος χρόνος”.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος στοχεύουμε επίσης να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντας νέες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους της χώρας μας.
Επιθυμία μας είναι ο νέος να αντιμετωπίζει με επιπλέον εφόδια το νέο στάδιο της ζωής που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο οριζόντιες δεξιότητες για όλους, όπως η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, όσο και κάθετες εθελοντικού χαρακτήρα, όπως η εκπαίδευση σε ειδικότητες
που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση και η φοίτηση σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι θα δοθεί έμφαση σε ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Η πιστοποίηση της απόκτησης των δεξιοτήτων κατά τη στρατιωτική θητεία φιλοδοξούμε να έχει άμεσο αντίκρισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση, μέσω της μοριοδότησης στις προκηρύξεις συναφών αντικειμένων από το Δημόσιο, αλλά και μέσω της σύνδεσης με την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με συγκεκριμένες δράσεις», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook