«Είναι προφανές ότι έχει την στήριξη του Μητσοτάκη για να παραμένει στην θέση του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη από   Κροάτες χούλιγκαν.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου δεν βρήκε καμία δική του πολιτική ευθύνη για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., που είχε ως αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στην Νέα Φιλαδέλφεια» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ίσως δεν πρόλαβε να ενημερωθεί ότι ο ίδιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία προηγουμένως είχε καταλογίσει “τραγική αποτυχία”» υπογραμμίζει ακόμα το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν. Είναι προφανές, όμως, ότι έχει την στήριξη του κ. Μητσοτάκη για να παραμένει στην θέση του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Δίπλα στην αδιαφορία, την αδράνεια και την ασύλληπτη ανικανότητα, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε την ανευθυνότητα, που επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών μετά τα όσα σοκαρίστηκα συνέβησαν χθες» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Alpha παρά την παταγώδη αποτυχία να αποτραπεί μια δολοφονική επίθεση που είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί καθώς ήταν σε γνώση των αρχών η επικείμενη κάθοδος των χούλιγκαν, αποποιήθηκε των  ευθυνών του  λέγοντας πως οι υπουργοί δεν είναι υπεύθυνοι για να καταστρώνουν «σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκανς».

«Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκανς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον τρόπο δράσης της ΕΛΑΣ έκανε  λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook