Ένας υπουργός δεν μπορεί να απατάται ή να εξαπατάται, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού.

« Ο Μητσοτάκης σωστά δεν ζητεί την παραίτηση της Μενδώνη, αν και είμαι βέβαιος ότι αυτή έχει προσφερθεί, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον Alpha 98,9 .

Για τον ίδιο, η ουσία γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη είναι να συνεχιστούν οι καταγγελίες από τα φερόμενα θύματα, «να τους παροτρύνουμε, να βοηθήσουμε να ανοίξουν στόματα και η Δικαιοσύνη να διαχειριστεί αυτό το δύσκολο θέμα».

Τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι φωνακλάδες» και αναφερόμενος στον τρόπο που χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού το ζήτημα με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, υπογράμμισε: «Εξέφρασε μια προσωπική κατάσταση σε ένα ζήτημα που αφορά τη χώρα, την κοινωνία. Αλλά της το δικαιολογώ. Είναι μια εξαιρετική αρχαιολόγος, δεν μπορώ να της ζητήσω να έχει εμπειρία χειρισμού σε τέτοια θέματα στην πολιτική».

Ωστόσο, όπως είπε, «Ένας υπουργός δεν μπορεί να απατάται και να εξαπατάται. Ο Μητσοτάκης σωστά δεν ζητεί την παραίτηση της Μενδώνη, αν και είμαι βέβαιος ότι αυτή έχει προσφερθεί. Θα το έχει ήδη κάνει. Επιλογή του πρωθυπουργού είναι να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να μπορέσουν όλες οι παρατάξεις να ξεφύγουν από τον βόρβορο (των social media)».

Άσκησε κριτική στη στάση που κρατά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Είναι δυνατόν να μην βγαίνει ο Τσίπρας, όταν κατονομάζουν νεοδημοκράτες ότι είναι… δεν ξέρω και γω τι…, να μην έχει πει “σωπάστε”;».

Στην επισήμανση, ωστόσο, ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με μια προκλητική ανάρτηση στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τον Άρη Βελουχιώτη «παιδεραστή», ο κ. Παπαδημητρίου σχολίασε: «Έχασε την ψυχραιμία του κι έκανε κάτι που δεν ήταν χρήσιμο εκείνη τη στιγμή να κάνει».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν έχει τις εκλεκτικές συγγένειες που έχει ο Βαξεβάνης κι άλλοι με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook