Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις εκδηλώσεις για την επέτειο τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη».

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η χώρα έχει ξεπεράσει τη δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο καθιερωμένο μήνυμά του από την Τήνο .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

O πρωθυπουργός παρέλαβε, μάλιστα, από τον μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο την θαυματουργή εικόνα και τη μετέφερε μέχρι την έξοδο του ναού.

Δεκαπενταύγουστος – Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης. Προηγήθηκε η Αρχιερατική Λειτουργία. Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού “Ελλη” παρίστανται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση, μέσα από το την ΕΡΤ2, από την Τήνο το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης:

Δείτε live από την Τήνο την Αρχιερατική Λειτουργία

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο της βύθισης της «Έλλης», περίπου 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου, με την πυραυλάκατο «Ξένος» συνοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Πριν να επιβιβαστεί στην πυραύλακατο ο πρωθυπουργός επιθεώρησε το άγημα στο λιμάνι της Τήνου.
Μετά το μνημόσυνο για τους νεκρούς της «Έλλης» ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο λιμάνι της Τήνου όπου έγινε δεκτός με θερμή υποδοχή από πολίτες κάθε ηλικίας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook